MuR@T OffiCiaL WebPaGe | Anasayfa Hakkımda | İletişim

Otomatik Güncelleştirmelerden Sonra Yeniden Başlatmayı Devredışı Bırakmak

Pc / Donanım, ProgramlamaMeteorain25 Aug 2008

Hatırlatma Penceresi

Otomatik güncelleştirmeler, Windows XP yüklü bilgisayarınızda, güncelleştirmeler için periyodik bir güncelleme kontrolü yaparak, bilgisayarınızı güncel tutmanızı sağlayan bir özelliktir. Windows güncelleştirmeleri gerçekleştirildikten sonra, işletim sistemi çalıştığı için değiştirilemeyen dosyaların yenileri ile güncellenmelerini sağlamak amacı ile bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekir.

Ancak birden fazla güncelleştirme yapılması gerekiyorsa, her defasında yeniden başlatmak, işkence halini alabiliyor.Güncelleştirme işlemi bitiminde karşınıza gelen bir pencerede, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı isteyip istemediğiniz sorulur. Eğer bu pencerede bilgisayarınızın daha sonra yeniden başlatılmasını istediğinizi seçerseniz, her güncelleştirme bitiminde bu pencere ile yeniden karşılaşacaksınız. Bu da, bir önceki işlem gibi eziyet haline gelebilir.

Hatırlatma Penceresi

Güncelleştirmeler yüklendikten sonra kullanıcıların karşısına çıkan bu pencerede, bir daha çıkmamasını sağlamak için bir seçenek bulunmaması, kullanıcıların güncelleştirme seçeneklerini devredışı bırakmasına, dolayısıyla sistemin güncelliğini yitirmesine neden olacaktır. Peki, bunun bir çözümü var mı?

1. Windows Güncelleştirme Servisini Durdurmak

Windows Update Servisini durdurmak, bilgisayarınızı yeniden başlatma isteğinin bulunduğu pencereyi ortadan kaldıracaktır. Bu işlemle birlikte güncelleştirmeler yüklenecek ve bir sonraki yeniden başlatmada gerekli dosyalar değiştirilerek, güncelleme işlemi tamamlanacaktır. Servisi durdurma işlemi, hizmet yapılandırma penceresi [services.msc] dışında, komut satırından alternatif bir komut ile gerçekleştirilebilir. Bunun için komut satırına aşağıdaki komutu yazarak, servisi durdurabilirsiniz:

  • sc stop wuauserv

2. Grup İlkesini Düzenlemek

gpedit.msc uygulamasını çalıştırarak, Grup İlkesi penceresini açın. Burada, Bilgisayar Yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması adında iki seçeneğimiz var. Bizim yapacağımız işlem, Bilgisayar Yapılandırması altında gerçekleştirilecek.

Group Policy

  • Yerel Bilgisayar İlkesi > Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update

Burada değişiklik yapacağımız iki seçenek bulunuyor. Birincisi, “Zamanlanmış Otomatik Güncelleştirmeler için otomatik yeniden başlatma yok” seçeneği.

  • Bu ilke, Otomatik Güncelleştirmeler’in zamanlanmış bir yüklemeyi tamamlamak için, oturum açan kullanıcının bilgisayarı yeniden başlatmasını bekleyeceği anlamına gelir. Bu ilke kullanılmazsa, bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılır.
  • Not: Bu ilke, sadece Otomatik Güncelleştirmeler’in zamanlanmış güncelleştirme yüklemelerini gerçekleştirmek için yapılandırıldığında uygulanır. “Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır” ilkesi devre dışıysa, bu ilkenin herhangi bir etkisi olmaz.

Bu seçeneğe çift tıklayarak, “Etkin” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” düğmesi ile pencereyi kapatın. Bu sayede, Otomatik Güncelleştirmeler tamamlandığınd, bilgisayar artık yeniden başlatılmayacak.

Diğer seçeneğimiz, “Zamanlanmış yüklemelerde, yeniden başlatmak için yeniden sor“.

  • Zamanlanmış yeniden başlatmayı yeniden sormadan önce, Otomatik Güncelleştirmeler’in ne kadar bekleyeceğini belirtir.

Bu seçeneği de “Devredışı” olarak işaretleyin ve “Tamam” düğmesi ile pencereyi kapatın. Böylece, güncelleştirme yapıldıktan sonra karşımıza çıkan, bilgisayarı yeniden başlatma isteğini belirten pencereden kurtulmuş olacağız.

Tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, size önerebileceğimiz bir de küçük uygulama var. Bu uygulama ile gerekli işlemi kolayca halledebilirsiniz: Auto Reboot Remover.

Toplam Okunma : 897 , Bugün : 0

Trackback | Yorumları Takip Et

Yorum Yazın

Yorum Yapabilmek İçin Giriş Yapınız.



Powered By MuR@T | Copyright © 2020 Tahsin MuR@T BAYDUR | OfficiaL Web Page - Kişisel Web Sayfası